Milaan staat bekend als dé modestad naast New York en Parijs. Niet gek dus dat menig modeliefhebber verzot is op deze plek. Heb jij al een trip naar de Italiaanse stad geboekt? Wij hebben uitgezocht wat je wel (en niet!) moet dragen, en waar je dan deze outfits het beste kan flaneren.

Vooral meenemen

In een stad als Milaan wil je natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen. De Milanezen staan bekend om hun eenvoudige maar geraffineerde stijl. Als je wilt mengen met de locals doe je er dus goed aan die oversized broek en trui thuis te laten, en meer te gaan voor passende en mooi afgewerkte kleding.

Modestad Milaan

Stedentrip Milaan is dé Italiaanse modestad, maar het verkreeg deze reputatie pas rond het einde van de negentiende eeuw. De stad werd op industrieel gebied erg belangrijk en begon op grote schaal mode te produceren, die ook nog eens erg trendy was tegenover het chique en dure Florence. Grote merken zoals Armani ontstonden in deze stad, en vormden het beeld van de glamoureuze reputatie die de stad nu heeft. Tegenwoordig vindt er twee maal per jaar de Milan Fashion week plaats, en hoewel er natuurlijk maar een kleine kans is dat je een plekje front row bemachtigd tijdens een van de modeshows, kan je de rest van het jaar onafgebroken bezoekjes brengen aan de bekendste boetieken en modehuizen van de stad om de sfeer te proeven.

Merken, merken, merken

Wil je luxe? Neem dan vooral een kijkje in de Via Monte Napoleone. Deze winkelstraat huisvest alle grote, bekende namen die je maar bedenken kunt – van Dior en Prada tot Louis Vuitton. De straat ligt enorm centraal en is makkelijk te bereiken, en is bij uitstek de meest luxueuze winkelstraat van de stad. Het is voor de gemiddelde toerist dus waarschijnlijk vooral kijken, kijken, niet kopen: de prijzen zijn natuurlijk enorm hoog. Kijk dan ook niet gek op als je een celebrity tegen het lijf loopt.

Koopjes jagen

Voor wat realistischere prijzen kan men nog altijd terecht bij de Corso Buenos Aires, de langste winkelstraat van Europa. In deze straat zijn vrijwel alle grote ketens te vinden die in een Nederlandse winkelstraat ook te vinden zijn. Het prachtige Galleria Vittorio Emanuele II is een bekende Milaanse hotspot en geliefd bij toeristen. Deze overdekte passage is het oudste winkelcentrum van Italië en vernoemd naar de eerste koning van het koninkrijk Italië. Buiten het indrukwekkende gebouw, wat trouwens uitkomt bij de Dom van Milaan, is het hier heerlijk mensen kijken bij een van de vele koffietentjes. Zoek je nog een hotel, kijk dan even bij Bebsy? Dan is deze plek een prima uitvalsbasis.