Ga je een weekendje weg in eigen land en heb je gekozen voor een citytrip naar Rotterdam? Dan heb je een goede keuze gemaakt, want deze mooie havenstad heeft je ontzettend veel te bieden

Ga je een weekendje weg in eigen land en heb je gekozen voor een citytrip naar Rotterdam? Dan heb je een goede keuze gemaakt, want deze mooie havenstad heeft je ontzettend veel te bieden. Of je nu houdt van kunst, cultuur, culinair genieten of gewoon heerlijk winkelen of stappen: Rotterdam heeft het allemaal. In dit blog lees je de beste tips voor een optimale beleving tijdens je weekendje weg naar Rotterdam. 

Bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

Rotterdam staat vol met bijzondere bezienswaardigheden, maar er zijn een aantal plaatsen die je echt niet mag overslaan als je Rotterdam gaat bezoeken. Wat denk je bijvoorbeeld van de Euromast? Neem de lift naar de top van de mast en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Bovenaan de Euromast is ook een restaurant aanwezig, dus je kunt dit adembenemende uitzicht in je opnemen onder het genot van een hapje en een drankje. Naast de Euromast zijn ook de Kubuswoningen en de Markthal het bezoeken waard, en vergeet natuurlijk de imposante Erasmusbrug niet! 

Leuke activiteiten in Rotterdam

In Rotterdam is niet alleen ontzettend veel te zien, maar ook veel te beleven. Wat denk je bijvoorbeeld van een rondvaart door de Rotterdamse haven, of een bezoek aan het natuurrijke park de Kralingse Plas? Een andere absolute must voor jouw weekendje Rotterdam, is het bezoeken van de Witte de Withstraat. Aan deze gezellige, culturele straat zijn allerlei restaurants, cafés, galeries en winkels gevestigd. Ben je een liefhebber van bier? Dan zit je hier goed, want de hippe Bierboutique met zijn uitgebreide bierkaart, is ook in deze straat gevestigd. 

De mooie omgeving van Rotterdam

Niet alleen de stad Rotterdam zelf, maar ook de omgeving van de stad is ontzettend mooi. Als je de tijd hebt, is het de moeite zeker waard om de prachtige steden, dorpen en natuurgebieden in de omgeving van de stad te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren Rotterdam en vervolgens rijden naar het mooie Hoek van Holland, om hier de uitgestrekte stranden en gezellige beach bars te bezoeken, of om te flaneren over de boulevard. Ook liggen de historische steden Den Haag, Delft en Dordrecht op rijafstand van Rotterdam, waar ontzettend veel te zien en te beleven is. De steden zijn goed bereikbaar met het ov, maar je kunt natuurlijk ook een auto huren voor je bezoek aan deze prachtige steden.