Hoewel het pas februari is kunnen wij niet wachten op de zomer.  Waarschijnlijk ben je nu meer bezig met winterjassen en dikke truien maar voor je het weet is het al weer zomer. Tijd om de trends voor lente/zomer 2021 te bespreken.

Denim trends: van skinny naar baggy

Als het om denim gaat zijn er ontzettend veel trends elk jaar. Van skinny tot flared broeken en van low waist tot high waist. De wijde 90’s trend keert keer op keer terug in de huidige mode. De baggy jeans zijn ontzettend populair momenteel en aankomende lente/zomer.  Je bepaalt zelf hoe je de baggy broek draagt: je kunt de casual kant op met een sweater of de classy kant met een mooie blazer. Het is leuk om de jeans te combineren met een aangesloten top om het in balans te houden met de wijde broek.

Maxi-jurken

Een van de andere trends voor komende zomer zijn lange jurken, ook wel maxi-jurken genoemd. Vorig jaar waren de maxi-jurken al een trend en ook dit jaar gaat het terug komen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, van fleurige bloemenprintjes tot stoere dierenprints. Je kan gaan voor een classy look met een basic maxi-jurk met mooie hakken of ga voor een casual look met sneakers eronder. Ook met een maatje meer kan een maxi-jurk goed tot zijn recht komen. Meyer Mode bijvoorbeeld is specialist in grote maten mode en heeft een breed assortiment in maxi-jurken ook gericht op grote maten jurken.

Niet alleen maxi-jurken worden een trend, ook de lange rok komt weer helemaal terug in het voorjaar. De lange rokken zijn echt een jaren 70 trend die je weer voorbij gaat zien komen en voornamelijk in de bohemian stijl. Het leukst is om de rok te combineren met een korte top in een basic kleur.

Qua kleuren gaan we veel kleding in pastel kleuren tegenkomen. Vooral mintgroen, lila, koraalroze, babyblauw en jadegroen. Komend voorjaar gaan we veel kleding in deze zachte kleuren zien. Maar niet alleen kleding in pasteltinten, ook voor sneakers geldt deze trend. Pastelkleurige sneakers zijn al bij veel grote merken te koop. Van grove sneakers tot casual modellen in een vrolijk kleurtje. Qua stoffen wint linnen steeds meer terrein. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker een linnen blazer. Het is een handig item om in je lentegarderobe toe te voegen: het is een luchtige stof en kunt het op vele manieren stijlen. Het enige nadeel is dat linnen snel kreukt maar daarentegen is linnen recyclebaar en dus beter voor het milieu.