Het is voor veel mensen vaak een klus op de laatste dag, het aanpakken van de tuin. Toch is het slim om hier al even van te voren (voordat de lente en zomer beginnen) mee te beginnen. Vaak ben je niet in één dag klaar en heb je vaak nog een aantal plannen die je wilt uitvoeren waarvoor je toch nog wat tijd nodig hebt. Het laatste wat je wil, is dat je in de hete zon aan het werk bent in je tuin. Het is juist lekker wanneer de zon schijnt dat je kan genieten van je mooi tuin. Er zijn verschillende mogelijkheden en manieren om te aan te pakken. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en daarom hebben we in deze blog een aantal tips en tricks neergezet die jou kunnen helpen bij het aanpakken van je tuin. Er zijn allerlei verschillende manieren om je tuin aan te pakken, dit is volledig afhankelijk van jouw behoeften en wensen. Daarnaast is het slim om te kijken wat wel en niet mogelijk is in jouw tuin. Benieuwd naar onze tips en tricks? Lees dan zeker verder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je jouw tuin wilt gaan aanpakken is een goede voorbereiding van groot belang. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat je gemakkelijk jouw tuin kan aanpakken en dat er niet bepaalde dingen mislopen of dat je voor verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding bestaat uit het opdoen van inspiratie, bepaalde spullen verzamelen die je in jouw tuin wilt neerzetten, denk bijvoorbeeld aan loungesets. loungebank buiten zorgen ervoor dat je heerlijk in je tuin kan genieten van het zonnetje terwijl je aan het relaxen bent. Daarnaast is het belangrijk om je budget te bepalen. Vervolgens start je met het opruimen van je tuin en ga je aan de slag met het aanpakken van je tuin.

Opruimen, schoonmaken en opbouwen

Wanneer je je goed voorbereid hebt is het zaak om de handen uit de mouwen te steken. Dit doe je door bijvoorbeeld eerst te beginnen met opruimen. Opruimen is belangrijk, aangezien je hierin direct kan kijken of er bepaalde dingen in je tuin weg kunnen of dat je bepaalde elementen nog kan gebruiken. Vervolgens kan je alles netjes aan kant maken, schoonmaken en vervolgens kan je weer gaan opbouwen. Zet je nieuwe spullen in de tuin, maak het gezellig en je bent klaar voor de eerste zonnestralen.