Motorrijden en Motorsport is een populaire hobby in Nederland. Nederland telt zo'n 656.000 geregistreerde motoren en 1.4 miljoen Nederlanders heeft een motorrijbewijs. vooral onder jongeren is het een hobby die velen graag zouden willen uitvoeren. veel jongeren denken dat het te duur is om een motorrijbewijs te halen en een motor aan te schaffen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. In dit artikel leggen we je uit hoe jij ook je motorrijbewijs kan halen en je eerste motor kan kopen.

Het begint met je rijbewijs

Voordat je een motor aanschaft is het Natuurlijk van essentieel belang dat je een motorrijbewijs hebt. Hier kom je niet onderuit en je zal je moeten inschrijven bij een rijschool. Je hoeft niet in een keer duizendenen euro’s neer te leggen, je kan er ook voor kiezen om losse lessen af te nemen. Op deze manier is het voor veel jongeren en studenten haalbaar om af en toe een motorrijles te doen tot ze er klaar voor zijn om het rijexamen te doen. de gemiddelde motor student heeft zo'n 20 lessen nodig voor ze hun rijbewijs halen en in totaal zijn ze hier zo rond 800 tot 1.200 euro aan kwijt. door de rijlessen te spreiden en niet alles in één keer te doen kan je de kosten spreiden over een langere periode en zo is het haalbaar om je rijbewijs te halen. Als je al wat ouder bent of Als je even geduld kan hebben dan is het verstandig om te wachten tot je 23e. Vanaf die leeftijd mag je ook direct het zwaarste motorrijbewijs halen.

En dan de motor nog

Als je je rijbewijs hebt gehaald kom je natuurlijk bij het belangrijkste punt aan: de aanschaf van je eerste motor. bij het uitkiezen van je allereerste motor is het verstandig om niet gelijk een nieuwe of dure motor te kopen. Vaak hebben jongeren hier het geld niet voor en de eerste motor zal vaak sneller slijten. Voor veel jongeren is het sowieso moeilijk om het geld bij elkaar te krijgen om een motor te kopen. Je kan een persoonlijke lening afsluiten voor de aanschaffen van je motor. Voor deze leningen is het vaak wel waardevol als je vast contract hebt. Dit kan voor studenten dus wel wat lastiger zijn. Mocht je er voor kiezen om met een lening het financieren motor te regelen, dan is het wel verstandig om goed op te letten hoeveel je leent.