Het oog is een prachtig onderdeel van je gezicht, maar soms is het lastig om deze volledig tot zijn recht te laten komen. Als je op internet naar make-up tutorials kijkt dan komen er prachtige resultaten uit, maar om dit na te bootsen is zeer lastig. Ook als je voor een meer ‘low-key’ look gaat weten veel mensen niet hoe je je ogen toch dat beetje extra geeft. Daarom gaat deze blog over oogschaduw en oogpotlood. Dit zijn twee make-up soorten waarmee je je ogen net een beetje extra geeft naast mascara. Mascara is trouwens ook een heel makkelijke manier om je ogen op te laten vallen, maar ze springen er nog meer uit na wat oogpotlood en/of oogschaduw! Veel leesplezier!

Wat is oogschaduw en hoe gebruik je het?

Oogschaduw is een een samengepakt poeder in alle kleuren van de regenboog. Je gebruikt het voornamelijk op je bovenste ooglid. Je kunt gewoon een kleur aanbrengen voor een neutrale look, of een heel sterk statement door een opvallende kleur dik aan te brengen. De neutrale look krijg je door een kleur die dicht bij je huidskleur ligt, of een andere lichte kleur aan te brengen op je bovenste ooglid van de wimperlijn tot aan de vouw van je ooglid. Oogschaduw laat niet alleen je ogen sowieso meer opvallen, maar ook je oogkleur als je de juiste complementerende kleuren gebruikt. Als je voor een meer dramatische look wil gaan gebruik je meerdere kleuren. Dit kan bijvoorbeeld als ‘smokey eye’. Met deze look begin je met een lichte kleur in de binnenste hoek en werk je steeds donkerder naar buiten toe. Maar ook kun je meerdere opvallende kleuren combineren voor coole effecten. Het belangrijkste is om jezelf de tijd te gunnen om te oefenen. Zie je een look die je cool vindt? Oefen hem dan minstens twee keer voordat je er mee naar buiten gaat!. Tot slot, als je niet teveel moeite wil doen, kun je ook alleen een beetje lichte oogschaduw in je binnenste ooghoek aanbrengen. Zo zie je er namelijk altijd fris uit. Oogschaduw is makkelijk aan te brengen met je vinger of kwastjes.

Wat is oogpotlood en hoe gebruik je het?

Oogpotlood lijkt meer op eyeliner. Het is een gekleurd potlood waarmee je je ogen omlijnt. Oogpotlood is wat minder hard dan eyeliner, omdat het net wat minder scherpe lijnen tekent. Je kunt oogpotlood toevoegen aan een look met oogschaduw, of alleen dragen. Omdat je met oogpotlood je ogen omlijnd lijken je ogen groter. Om ze extra groot te maken kun je eerst een lijntje wit oogpotlood trekken onder je oog en daarna een lijntje zwart. Oogpotlood is overigens ook in andere kleuren verkrijgbaar! Let wel op met het gebruiken dat je niet in je oog kleurt, want dat kan tot infecties leiden. Maak daarom de punt altijd eerst even schoon voordat je het potlood gebruikt.